Kontaktirajte nas
011-24-44-265

Treći Balkanski forum socijalne zaštite

Treći Balkanski forum socijalne zaštite pod nazivom ”Položaj, uloga i odgovornost stručnih radnika u sistemu socijalne zaštite” je održan od 01-03. novembra u Vrnjačkoj Banji. Konferenciji je prisustvovalu 353 stručna radnika koja su, aktivnim učešćem, dali znatan doprinos kvalitetu održane konferencije. Predavači iz zemlje i regiona su svojim stručnim izlaganjima podsetili i dali impute učesnicima kako da zajednički definišemo ključne probleme, uzroke koji su doveli do prepoznatih problema, kao i posledice koje dovode do dodatnog urušavanja ugleda naših profesija i otežavanja svakodnevnog rada.
Na kraju konferencije su doneti predlozi sa mogućim rešenjima za prevazilaženje, unapređenje i vraćanje integriteta profesija kojima su humanost i altruizam sastavni deo sprovođenju stručnog postupka u zaštiti najboljeg ineresa korisnika.
U toku je obrada donetih predloga koje ćemo, nakon konačnog definisanja, proslediti nadležnom ministarstva i odborničkom klubu za socijalnu politiku Skupštine Srbije.
Zahvaljujemo se svim koleginicama i kolegama učesnicima, predavačima iz zemlje i regiona na učešću i najavljujemo sledeću konferenciju za prvu polovinu sledeće godine.